De plannen
 

Het plannen maken begon natuurlijk al op dag 1, de dag dus waarop we het huis voor het eerst zagen. Vele dagen en vele nachten van brainstormen en overleggen over wat leuk en mooi is, maar ook vooral wat qua ruimte mogelijk is. Om het voor onszelf wat makkelijker te maken hebben we een maquette op schaal in elkaar geknutseld.
 

De indeling is al een paar keer aangepast en ook deze definitieve versie zal misschien wel niet de uiteindelijke zijn, maar in grote lijnen moet het dit toch wel worden.

Ondertussen zijn we ook een paar keer bij de gemeente Meerlo-Wanssum geweest om onze plannen met de mensen daar te bespreken. Ook hebben we een architect ingeschakeld om ons te helpen met de bouwtekeningen voor het verkrijgen van een vergunning van de verbouwing. 
En nu, half december, zijn we zover dat de tekening is goedgekeurd door de dorpsbouwmeester (de vroegere welstandscommissie tot één persoon teruggebracht). So far, so good!
 
We hebben sinds 24 oktober onszelf en onze spullen tijdelijk opgeslagen (met dank nog aan de stoere verhuizers!) in Overloon, in het huis van Marcels moeder. Hier kunnen we een aantal maanden heel lux bivakkeren totdat het op de Veerweg enigszins bewoonbaar is. Dat houdt in, als boven alle muren en schoorstenen gesloopt zijn, er een nieuw dak op zit, de bovenverdieping is geïsoleerd en afgetimmerd en de verdiepingsvloer vervangen is. Dat zal dus echt niet al over een maand zijn!
Als het zover is, kunnen we boven gaan wonen en van daaruit de hele benedenverdieping gaan aanpakken.

Klik hier om de tekening te bekijken.