De verbouwing (vervolg)

Bijgewerkt op 30-12-2010
         
Stark wark mannen!!!
 

           
         

Eerst stond de kamer vol met al die dozen, nu is een gedeelte al uitgepakt en verhuisd naar de keuken. Het staat allemaal nog niet op zijn plek, maar om de rommel heen kun je toch al wel een beetje zien hoe het gaat worden.
 
        
 
Nu, aan het einde van de kerstvakantie zitten de gipsplaten in de kamer er ook al in. Marcel heeft een paar duizend schroeven erin gedraaid en Riet heeft ze allemaal, inclusief de naden, geplamuurd en geschuurd. We hebben dus allebei wel een beetje een stijve nek en schouders en een arm die aanvoelt alsof hij twee keer zo lang is.
                                    
 
We hebben het een paar weekjes wat rustiger aan gedaan. Maar natuurlijk zijn er wel weer wat dingen te melden die af zijn.
Het geleverde aanrechtblad bleek een te grote uitsparing voor de wasbak te hebben. Er is ondertussen een nieuw blad geleverd en van het oude heeft Marcel twee vensterbanken en een keukentafel gemaakt. Onze keukenkleur bleek toch niet zo heel uniek te zijn, want we hebben voor de keukentafel en -stoelen praktisch dezelfde verf kunnen vinden. Waardoor de keuken nu mooi ÚÚn geheel is.
                 
Verder zijn er weer twee muren van de kamer gestuukt. Nog maar twee te gaan!
 
                                                              
Het aanrechtblad in de berging zit er ook al in en de wasmachine en droger staan er netjes onder.
Het kastje met fonteintje op het toilet hangt er, de plinten in de keuken zijn geverfd en zo zijn er nog meer van die "kleine" klussen geklaard.
 
In de kamer is de laatste muur nu ook gestuukt. Nu alleen nog de schuine kanten bij de tuindeur en hier en daar nog wat bijwerken en dan is het stuken voorlopig klaar totdat we aan de hal en bovenverdieping gaan beginnen.
 
                      
 
Riet is druk geweest met het schilderen van de kozijnen in de berging. Gelukkig is de kleur nu wel naar onze zin. Marcel heeft zich gestort op het strak maken van het plafond in de huiskamer.
Bruynzeel is inmiddels ook al geweest om het vochtgehalte in de betonvloer in de huiskamer te meten.
Conclusie "kurkdroog"... dus eind april kan de parketvloer worden geleverd. We hebben dus nog ruim de tijd om de huiskamer te schilderen. Aangezien we die vloer ook zelf leggen zit niemand ons op te jagen.

Inmiddels hangen er ook weer een paar deuren op hun plek en kunnen de nooddeuren na hun bewezen dienst worden afgedankt. Ook hebben we samen in de toekomstige badkamer een beetje met de indeling zitten stoeien.
 

In de badkamer hebben we alvast de ruimte waar ooit de sauna komt gemaakt. Het muurtje staat er en het plafond zit er ook al in. De kachel is al aangeschaft en ook de tegels en saunadeur. Waarschijnlijk duurt het nog wel even voor de sauna echt gebruikt kan worden, maar nu kunnen we wel verder met de rest van de badkamer.  

           
 
En zodra het bad enigszins "vast" stond, lag Marcel al in bad! Nog wel zonder water erin, maar wat was hij al blij.      
                                               
 
De kamer is nu ook klaar voor gebruik. Uit een paar eikenhouten bladen heeft Marcel 5 vensterbanken gezaagd. Dus passen ze natuurlijk perfect.
 
                        
Daarna werden de muren eerst met glasvliesbehang behangen en daarna een mooi kleurtje gegeven.
                                                
En tot slot kwam er een licht eiken parketvloer in. Deze was volgens Marcel een groot plezier om te leggen. Hij ligt er mooi strak in.
              
 
De kamer is op wat afwerkingen na klaar. Die klusjes bewaren we voor een winterse dag.
Want we gaan ons bad nu toch wel erg missen, dus gaan we weer verder met vooralsnog het laatste grote project: de badkamer. Wat koeler weer zou wel prettig zijn, want er moeten nogal wat emmers cement de trap op gesjouwd worden!
Eerst nog even de vloerverwarming erin leggen.


 
                                                                      
Marcel had de "koelste" dag van de week uitgekozen om de cementvloer in de badkamer te leggen.
Naar schatting zo'n 80 emmers met 20 kilo cement moesten hiervoor de trap opgesjouwd worden! Dat is zo in je eentje al een gigantische klus, maar door de bijna 30 graden en de hoge luchtvochtigheid (door het water dat uit het cement kwam) helemaal een opgave. Gelukkig had buurman Ton toch wel een beetje medelijden met Marcel en heeft hij een flink handje meegeholpen met cement draaien.
 
We zijn inmiddels weer een paar weken verder en de badkamer schiet al lekker op. De cementvloer droogde goed en in de tussentijd is Marcel met de wandtegels en het plafond aan de slag gegaan. En dan ziet het er al meteen anders uit.


 

 

Het zijn dan wel grote tegels maar echt meters maken is er niet bij. De tegelzaagmachine draait overuren met al die hoekjes en schuine stukken. Nadat de wandtegels erin zaten was de vloer aan de beurt. In de douche komen moza´ektegels van 6 x 6 cm en op de rest van de vloer tegels van 48 x 48 cm.
 
Alle tegels liggen er nu in. En de vloerverwarming werkt ook al! Het wordt een prachtige badkamer.
Voor een eerste indruk alvast wat foto's.