De verbouwing (vervolg) 2012

Bijgewerkt op 14-10-2012

 

De garage schiet al een flink eind op. Boven op de zolder hebben we al wat spullen kunnen plaatsen. Dan is het wel handig om een degelijke trap te hebben, dus die moest ook meteen gemaakt. Om het helemaal veilig te maken, komt er ook nog een reling.
 

 
De deurtjes die je hier ook op de foto ziet, waren bestemd voor de logeerkamer. Het is wel handig om nu zo'n grote ruimte te hebben om bijvoorbeeld die deurtjes te drogen te kunnen leggen.
 

 
Tegen de badkamermuur was een "loze" ruimte, die we nu goed hebben benut door er een wandkast van te maken.
 

Ook het regenwater van de nieuwe garage zijn we verplicht op eigen grond af te voeren. Dus moest er weer een put gegraven worden.

              

Aan de achterkant van de garage komt een kleine overkapping voor de opslag van al ons brandhout. De fundamenten staan er inmiddels: kuiltjes graven, bekisting maken, beton storten, hoe vaak heeft Marcel dit al niet gedaan?
 
                                       
 
Op de grond liggen nu grindtegels en het dak is verlengd. Het hout kan nu dus mooi drogen hier.
      
 
De oude schuur is met pasen tegen de grond gegaan. Het puin en de pannen kwamen goed van pas als versteviging onder de oprit van de nieuwe garage.
  
 
Een paar kuub geel zand erop en toen mocht Marcel zijn nieuwe speelgoed gaan uitproberen. En dat ging magnifique, volgens hem. 
 
 
  Helaas, het zand ertussen vegen, dat moet nog gewoon op de ouderwetse manier, met een bezem!
 
Het is ondertussen half oktober, dus werd het tijd om ervoor te zorgen dat de auto naar binnen kan. Daarvoor moest er nog een deklaag op de cementvloer komen.