Van week tot week
 

Bijgewerkt op 18-10-2015

   

18-10-2015
De zitmaaier is nu al een tijdje in gebruik. Het gras groeit mooi en ook tussen de bomen door is het al aardig groen. Als afscheiding hebben we palen gezet met schaaldelen ertegenaan.
Een stuk grasveld is ook al weer omgefreesd om hier in het voorjaar de moestuin te kunnen maken. Om de konijnen en ander gespuis buiten de deur te houden hebben we er een degelijke omheining omheen gezet.Helaas heeft één kip de zomer niet overleefd. Waardoor het aantal op een schamele twee kippen was gekomen. De ren zag er een beetje leeg uit, daarom hebben we deze week twee nieuwe dames erbij gekocht.

Mogen wij voorstellen: Dolores en Abigail.

 

   

09-05-2015
Wat een beetje regen en zon al niet kan doen voor het gras. Het gras staat er sneller op dan het project "renovatie zitmaaier" klaar is. Dus moest er nog even gemaaid worden met de kleine maaier.

                          Mooi fris groen kleurtje al toch??

De laatste stukken tuin zijn nu ook "ontgonnen". We hebben zo links en rechts flink wat stekjes van planten en struiken kunnen bemachtigen, dus laat de zomer maar komen. Benieuwd hoe het er over een paar maanden uit ziet.
 

   

29-03-2015
De winter ligt weer achter ons (al lijkt het nu buiten wel herfst).  Het is toch al een aantal dagen lekker weer geweest en dus ideaal om in het bos aan de gang te gaan. We hebben weer 4 bomen omgezaagd en verder de al omgewaaide bomen die lagen te rotten ook opgeruimd. Na flink wat dagen zagen, versjouwen en versnipperen was er een flinke kale vlakte ontstaan.

       

Zo'n groot stuk is zelfs voor Marcel onbegonnen werk om alleen vlak te krijgen. Dus hebben we toch maar een paar uurtjes het loonbedrijf in de hand genomen om de stronken te verwijderen, de grond te egaliseren en er gras in te zaaien.

        
 

   

07-12-2014
7 jaar geleden zijn we begonnen met klussen (we hebben het huis op 30 november 2007 gekocht). Het is dus met recht een meerjarenplan geworden, mede ook omdat we in de afgelopen jaren ook al heel veel rondom het huis hebben gerealiseerd. Maar deze week is de laatste "grote" klus in huis afgemaakt, namelijk het betegelen van de hal.


                                                               
 

   

23-10-2014
Om ook in het nieuwe stuk tuin de beplanting tot zijn recht te laten komen, was het nodig om de grond te bemesten. Een paardenboer uit de buurt was zo aardig om een vrachtje mest bij ons over het hek te gooien. Hij was er niet zuinig mee.
De bedoeling was dit er meteen onder te fresen, maar ja, onze frees........ Na heel veel geduld en af en toe wat gefoeter en gemopper, kreeg Marcel hem uiteindelijk toch aan de gang. En nou werkt ie als een tierelier.

          
 

   

31-08-2014
Dit najaar willen we de tuin aan de straatkant gaan aanpakken. De eerste stap was de kastanjeboom omzagen, de tweede was een afbakening van Engels schapenhekwerk plaatsen.En aan de kopse kant hebben we, tussen de buien door, een stoepje gelegd.

       
 

   

27-07-2014
Na een noodgedwongen rustperiode van dik een half jaar hebben we nu sinds een paar weken weer heel aardig ons klusritme te pakken.
Marcel vond blijkbaar dat hij nog niet genoeg projectjes had en heeft daarom op marktplaats rondgesnuffeld en een goedkope grasmaaier gekocht, een opknappertje. Het idee was dat hij hiermee een tijdje vooruit kon, maar na een week had hij het ding al aan de praat! Nu is het nog een kwestie van schoonmaken en oppimpen.

  

De ruimte tussen de garage en de schutting is een heerlijk warm en zonnig plekje. Perfect dus voor een pergola met druivenstruiken ertegenaan groeiend. De pergola is al klaar en in de verf, nu nog de struiken planten.

                                

De kastanjeboom naast het huis moest ook om. De boom is getroffen door de kastanjeziekte en bleek bij omzagen ook net peperkoek!!!

                                

Riet heeft in de tussentijd ook niet helemaal stilgezeten. We hebben een jaar geleden al heel wat schijfjes hout gezaagd en deze te drogen gelegd. Daarmee is een muur van de zitplek bij de garage volgeplakt.

                          

En verder: onze kippetjes doen het prima. Daisy heeft de hele winter gewoon doorgelegd, de andere drie dames vonden dat niet nodig. Nu hebben we de meeste dagen drie tot vier eieren en daar zijn ook meerdere buurtjes blij mee.
De eekhoorn komt elke dag een paar keer langs om te snoepen van wat wij voor hem klaarleggen en ook hebben we nogal wat huisdieren erbij gekregen in de vijver. Ze houden zich aardig rustig gelukkig.

                                                 

Het is vroeg gaan zomeren, dus veel planten in de tuin zijn al op hun retour of uitgebloeid. Toch maar een impressie.

 

 

   

28-09-2013
Eindelijk, het is zover!! Sinds vandaag lopen er 4 prachtige kippen rond in onze mooie ren. Ze zijn nog wat onwennig, maar ze tokken al wel heel gezellig. We zijn benieuwd of we ze vanavond ook in hun nachtverblijf kunnen krijgen.
 
 
Wij stellen u voor: Bep, Truus en Cato               en Daisy met 1 van de 3 voorgaande dames op de achtergrond
 

   

04-08-2013
Het zomert maar door! Dus dat is heerlijk buiten genieten. Binnen komen we nauwelijks.
De hot tub is nu zover klaar, dat we er in kunnen zitten. De aankleding eromheen moet nog gebeuren, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben de tub gisteren ingezegend en zijn er pas na zo'n 6 uur weer uitgegaan!
De kachel deed het ook prima, eigenlijk net iets te goed!
 

   

23-07-2013
We zitten dik een week in de zomervakantie. Het is superwarm, we klagen absoluut niet, maar af en toe zou een beetje verkoeling wel aangenaam zijn. Riet is druk aan het verven en beitsen, dus dat droogt lekker op zo. Maar Marcel is met klusjes bezig die wat meer lichamelijke arbeid vereisen en dat is echt flink zweten.
We beginnen 's morgens op tijd en houden er zo rond 4 uur 's middags mee op, om dan onder ons afdak van de toch al heel aardig vormgekregen tuin te genieten. En van die tuin genieten niet alleen wij: onze eigen eekhoorn komt dagelijks meerdere keren op bezoek en ook de vogeltjes weten waar het voer te halen is.
 
   
Hier nog met broertje of zusje
 

   

14-05-2013
Hoe meer we het eind van de verbouwing naderen, hoe minder spectaculair de vorderingen soms lijken. Vandaar dat de verslaglegging op deze site soms wel erg lang op zich laat wachten.
Maar toch, er is weer het een en ander gerealiseerd! In de hal is de trap voorzien van een mooie bruine kleur en zijn de muren getext. Marcel is nu bezig met de finishing touch: de deurtjes voor het kastje waar de vloerverwarmingspomp in zit.
En verder hebben we heel wat gedaan in de tuin. Kijk maar.
 

   

12-02-2013
Buiten is het koud, maar binnen is het warm.
We kunnen het zelfs heel warm maken, want de sauna is klaar.
En de saunakachel doet goed zijn best, zo hebben we al een paar keer ondervonden.
 
                                                                                                            

In de hal zijn we ook al weer een stukje verder gekomen. De muren zijn gestuukt, wat nogal een gepriegel was, omdat de trap behoorlijk in de weg stond. Maar het ziet er strak uit, nog even een vezelbehangetje erop en dan kan er getext worden.
 

   

07-12-2012
En toen was het vandaag in één keer winter! Er ligt al een flink pak sneeuw, zeker meer dan 10 cm. Dus valt er buiten niet zo veel meer te klussen. Wel heeft Marcel de nieuwe sneeuwruimer eindelijk kunnen uitproberen en die werkt goed.
De voorbereidingen voor het klussen binnen hebben we ook al voor een groot gedeelte gehad. We hebben goedkoop saunahout kunnen kopen in Ulft (bij Doetinchem). Daar moesten we dan wel zelf heen rijden (helaas zelfs 2 keer op en neer), maar uiteindelijk scheelde het toch nog aanzienlijk in de prijs. Ondertussen ligt het tegelvloertje in de sauna er in en zijn we nu bezig met de muren te isoleren.
In de garage heeft Marcel ook een grote kast gemaakt, waar we flink wat gereedschap kwijt kunnen en daarnaast een groot werkblad, met ook aardig wat opbergruimte eronder.

Dus het klussen hoeft niet te stoppen als we met het huis klaar zijn!

In november werd de maïs langs de Maas pas op de 15e van het veld gehaald; dit is tot nu toe nog nooit zo laat gebeurd! Maar goed, we hebben ons uitzicht weer terug. En nou maar hopen dat die boer volgend jaar..........
 

   

28-10-2012
De vloertjes in de garage zijn droog, dus de auto kan nu ook binnen gezet worden. Dat hebben we vrijdag even uitgeprobeerd, met succes. Hij past!

                                                                
Verder stond dit weekend in het teken van maaskeien. Zie De tuin.
 

   

14-10-2012
Na een heerlijke vakantie hebben we de draad weer opgepakt. In de tuin ligt nu de prioriteit bij de verdere aanleg van de vijver, zodat we in het voorjaar kunnen beginnen met het aanplanten. We hebben met veel moeite een bamboe verhuisd (de pol moest met een kettingzaag doorgezaagd worden) en deze vormt nu een afscheiding tussen de garage en de tuin naar achteren.
Gisteren was het voor Marcel weer eens een ouderwets dagje cement kruien. Zie verder bij De tuin en De verbouwing.
 

   

28-08-2012
Dik drie maanden verder is de zomer al weer haast voorbij! We hebben veel tijd buiten doorgebracht (vandaar ook het grote gat tussen nu en het laatste bericht). De plek onder het afdak is onze buitenkamer geworden, we zitten er als het even kan de hele avond, met of zonder vuurkorf. De garage is nog wel niet helemaal klaar qua afwerking, maar we kunnen er al prima zitten.
Wat is er ondertussen zo allemaal gebeurd? We hebben helaas veel tijd moeten steken in het vinden van de rest van de pannen voor het dak van de garage. Na een aantal keren voor niets met een auto met aanhanger naar een adresje gereden te hebben, was het uiteindelijk in Duitsland raak! Dus ook dat is gelukt. Het erop leggen was toen snel gebeurd.
 
Verder is er in de tuin weer heel wat zand heen en weer geschoven. Dit was nodig om de grondwaterpomp te verleggen naar binnen in de schuur en de schotelantenne op de schuur te kunnen zetten. Verder liggen er al twee paadjes in de tuin: eentje met houtsnippers vanaf de stoep voor de garage tot aan de nieuwe inrit en de andere van het huis naar de garage, met halverwege een bruggetje. Die brug heeft niet alleen artistieke waarde, want onder de brug komt een stroompje te lopen richting de vijver. Zie hiervoor bij De tuin.

In de voortuin heeft de lavendel prachtig gebloeid.
  
 

   

09-05-2012
Vandaag was het dan zover, de inrit is klaar en kan in gebruik worden genomen. Wel even wennen zo'n grote inrit. Inmiddels zitten de kozijnen bij de loungeplek er ook al in. De grondverf zit er ook al op, nu nog een kleurtje en wat glas erin.
 

   

En om te voorkomen dat de boeren
onze inrit helemaal kapot rijden,
als ze van de weg moeten,
staan er een paar flinke palen naast.

   

09-04-2012
Al het hout was met flink wat uurtjes sjouwen weg uit de oude schuur. Dus kon de sloop beginnen. Voor ons een oude schuur die plat moest, voor een paar anderen de sloop van het huis uit hun kinderjaren. Hoe dan ook, de schuur is niet meer.
We waren van plan met beleid te slopen en er een paar dagen voor uit te trekken. Maar nadat we één wandje houten planken verwijderd hadden, schommelde de hele schuur heen en weer en leek het ons toch verstandiger de hele boel maar in één keer tegen de vlakte te gooien. En dat was wel even zwaar werk, maar toch ook weer na een paar uurtjes al gefixt.
 

   

  Zoals je hier kunt zien, waren de balken zo slecht dat
  ze gewoon door midden braken.

 


 

   

 
     
Een schuur armer, en een tuin vol troep rijker!
 

   
   

30-03-2012
Aan de boskant van de garage is het dak nu ook verlengd. De pannen liggen er op en er is een degelijke stellage gemaakt waar we al het stookhout mooi droog kunnen bewaren (zie De verbouwing). Dat dachten we tenminste, maar we blijken toch in de loop der jaren veel meer hout gespaard te hebben dan we onder het afdak kwijt kunnen! Dus staat er nu richting het bos ook een grote houten kist waar de rest van het hout uit de oude schuur hopelijk in kan.

              
 

   

20-02-2012
Je zou kunnen denken dat er de afgelopen twee maanden weinig gebeurd is, omdat dit niet op de site terug te zien is. Maar niets is minder waar. In de garage heeft Marcel een mooie houten trap naar de zolder gemaakt. Helaas werd het op een gegeven moment toch te koud, zodat de werkzaamheden moesten worden verschoven naar een plek waar het niet vroor.
De logeerkamer was dus aan de beurt. Zie "De verbouwing".
Ondertussen zijn we een beetje na aan het denken hoe we het huis wat meer kunnen "aankleden", want tot nu toe hangt er nog steeds niet zo veel aan de muren. We hebben een beginnend kunstenaar uit Overloon (jazeker, zuslief!) bereid gevonden om twee van haar creaties te mogen ophangen in onze keuken. En die hangen daar perfect!
 

   
 

 

 

  We zijn trots op twee keer een 
   echte "Chris" in onze keuken.

 

 

   

04-12-2011
Afgelopen woensdag (30 nov.) was het vier jaar geleden dat we ons huis kochten en ook precies drie jaar geleden dat we hier zijn gaan wonen. Waar blijft de tijd?
De naam hadden we al lang in ons hoofd, maar sinds gisteren hangt het naambord ook aan de muur.
                                          

Het weer was in november enigszins van slag, maar dat pakte voor ons wel gunstig uit. Het is nagenoeg droog gebleven en de temperatuur was ook goed te doen. Dus had Marcel geen enkele reden om al naar binnen te verhuizen en is de garage al weer een flink stuk opgeschoten.

     
 

   

24-10-2011
Een hele week herfstvakantie en na het eerste weekend en deze maandag hebben we de klus al geklaard! De pannen liggen op de garage. Zie "de verbouwing".
 

   

15-10-2011
Het dak is nu zover bedekt dat we ons geen zorgen meer hoeven te maken over nattigheid. Het folie ligt erop en daaroverheen de panlatten. Omdat het in de nok toch een beetje lekte, liggen daar al professorisch de nokpannen op.
De elektrische garagedeur zit er ook al in. Marcel had zelf de deur bij de vorige eigenaar eruit gehaald, dus wist hij precies hoe die er hier weer in moest. En hij werkt perfect op de afstandsbediening!
 
De isolatie wordt nu tegen de binnenmuur aangezet. De stenen voor de buitenmuur zijn ook gearriveerd, dus daar kan deze week een begin mee gemaakt worden.
 

   

21-09-11
Op deze eerste herfstdag kreeg Marcel het opeens op zijn heupen. Bang voor de regens en stormen die we nu misschien wel tegemoet gaan, gooide hij in een dag tijd een half dak op de garage! Nou ja, alleen nog maar de dakplaten, maar het zit toch allemaal al voor de helft dicht nu.
 
         
 

   

12-09-2011
Gisteren is de vlag in top gegaan, want het hoogste punt van de garage is bereikt!

           
 

   

12-07-2011
En vandaag is er weer een grote klus af. De fundering van de garage is klaar en ook de betonvloer ligt er nu in. Dat was dus weer flink wat dagen sjouwen en zweten. Het is dan ook wel een lekker gevoel dat dit achter de rug is en al wat er nu gedaan wordt ook zichtbaar zal blijven, want dat komt boven de grond!
                                                           
 

   

17-5-2011
Met dit mooie weer van de laatste weken schiet het er een beetje bij in om de site bij te werken... Maar vandaag motregent het, dus het is nu een goed moment.
We zijn weer een stukje opgeschoten met onze tuin. Kijk maar eens bij "De tuin". 


 
Tijdens het klussen in de tuin werden we goed in de gaten gehouden.
Ook de verbouwing gaat lekker verder... Het begin van de garage is gemaakt.
 

   

03-04-2011
De meubels van de slaapkamer hebben een kleurtje gekregen en dat was een goede zet. De slaapkamer is er echt van opgeknapt en is ook een stuk lichter geworden.
 
               
 
Met het mooie weer van de afgelopen weken hebben we ook heel wat werk kunnen verrichten in de tuin. Kijk maar eens bij "De tuin".
 

   

09-03-2011
Twee maanden verder is de lente begonnen. Alle consternatie rondom het hoge water lijkt al weer lang achter ons. Het wordt langzaamaan tijd om een begin te maken met de tuin achter. We hebben bij de gemeente gemeld dat we de schuur willen slopen en een nieuwe stenen garage willen zetten achter de huidige. Hiervoor is tegenwoordig geen vergunning meer nodig, dus we mogen beginnen! De pannen liggen er al en ook de elektrische schuifdeur en een mooie buitendeur liggen al klaar, alles via Marktplaats gekocht.
Binnen hebben we een poosje in de logeerkamer geslapen, zodat we onze eigen kamer konden schilderen en een vloertje leggen. Intussen zijn we weer terug verhuisd en is de slaapkamer zo goed als klaar. Klein probleem: het hout van het bed en de nachtkastjes vloekt wel erg bij de vloer. Dus die moeten nu geverfd. Het houdt je van de straat!
 

   

13-01-2011
En na een aantal weken sneeuw, waar we met volle teugen van hebben genoten, is het uitzicht nu weer totaal anders. De Maas is flink gestegen en is een eind naar ons toe gekomen. Er is zelfs een nooddijk gelegd een paar honderd meter verder de Veerweg op, maar gelukkig hebben wij het hier droog kunnen houden. En dan kun je wel weer mooie plaatjes schieten!
 
          
Foto vanaf ons huis gezien
              
De nooddijk

   

24-12-2010
En we hebben een witte kerst! Hieronder wat winterse impressies.

Let op de laag sneeuw op de tafel en stoelen.                        In de verte is de camping te ontdekken.
 

   

19-12-2010
Het is winter! We zijn druk bezig met de vogeltjes de winter door te helpen. En ze zijn daar heel dankbaar voor. Het is een komen en gaan bij de voedertafel (zie DeTuin).
Ook is er weer een project afgerond: de badkamer. Hij is heel erg mooi geworden.

    

In deze kerstvakantie gaan we dus een start maken met onze slaapkamer. We hebben ons bed al verhuisd naar de logeerkamer. De muur aan de Maaskant moet eerst gestuukt worden, daarna kunnen we de vloer leggen en gaan verven.
 

   

18-11-2010
De gordijnen hangen. Het was flink wat werk om ze te vermaken, maar het resultaat is prachtig. Op de badkamer zijn de muren en het plafond ook geverfd.
En verder was het deze week genieten van de prachtige plaatjes buiten. De Maas was een paar dagen flink "uit zijn voegen gebarsten", maar is ondertussen al weer aardig op zijn oude niveau.

             

                   
 

   

24-10-2010
Ook de stoelen zijn inmiddels gearriveerd. De tafel ook, alleen is deze niet goed gespoten. Dus die wordt binnenkort vervangen voor het juiste exemplaar.
 

 

   

18-10-2010
En voor je het weet is er weer anderhalve maand voorbij. Waarin we even een weekendje weg zijn geweest en verder rustig maar gestaag verder geklust hebben. Wat erin heeft geresulteerd dat de badkamer al een heel eind klaar is (zie de verbouwing)!
En we hebben onze nieuwe bank binnen!

                                                   
 
Net op tijd, want gisteren was dan de al lang aangekondigde burendag. Op de eettafel en stoelen moeten we nog een paar daagjes wachten.
Aan de gordijnen voor de huiskamer wordt intussen ook gewerkt, Mieke komt hiervoor een paar daagjes klussen op de naaimachine!
 
 
 
Buiten is er een begin gemaakt met het omfresen van wat stukjes achtertuin met onze tweedehandse tuinfrees van Marktplaats. En het grootste gedeelte van de heg is weg!
 
                                      
 

   

02-09-2010
Het was even stil met de berichten op onze website. We hebben het even wat rustiger aan gedaan en zijn er een paar daagjes tussenuit geweest.
We hebben natuurlijk niet helemaal stil gezeten en hebben ons bad getest.
Het werd na twee jaar echt weer eens tijd om in bad te gaan.
Douchen konden we natuurlijk wel... maar in bad da's toch effe anders.
 

   

26-07-2010
We hebben er net een paar daagjes "vakantie" met mooi weer op zitten. Deze week wordt het wat minder warm, dus dat was mooi gepland. En bovendien ook zeer verdiend, want de cementvloer in de badkamer heeft toch heel wat zweetdruppels gekost.
Marcel kan nu beginnen met de tegels in de badkamer. Een klusje waar hij echt zin in heeft.
  

   

11-07-2010
De tropische temperaturen van de afgelopen weken hebben het werk hier toch niet helemaal stilgelegd. De droogte zorgde ervoor dat we voorrang hebben gegeven aan een put slaan om de tuin met grondwater te kunnen besproeien. De put ligt achter de schuur, maar gelukkig had Marcel vooruit gedacht en tijdens de verbouwing al een dikke pijp onder het huis door gelegd. Dus de bloemetjes in de voortuin water geven is nu een stuk gemakkelijker geworden.

In de achtertuin ligt nu ook een mooi groot terras. En ook bij de badkamer zijn er weer vorderingen te melden. Kijk maar eens bij "de tuin" en "de verbouwing".
 

   

15-06-2010
We zitten nu zo'n maand beneden en het lijkt of we hier al veel langer zitten. Het voelt goed dus. Meer één met de omgeving door de vele ramen. En waar we ook heel blij mee zijn, tussen de dijk en de Maas staat dit jaar géén maïs, maar bieten en daar kun je makkelijk overheen kijken. Hoera! Nu is het wachten nog even op iemand die de dijk komt maaien.
We hebben al weer flink wat uurtjes achter in de "tuin" gezeten, maar over een weekje ligt er een mooi terras. Marcel gaat morgen beginnen met de klinkers leggen.
Ook hebben we er weer een paar tuinbewoners bij: twee eekhoorntjes.
                                                                               
 

   

16-05-2010
Vrijdag verliep het versjouwen van de spulletjes vrij snel. 's Avonds konden we dan ook beneden computeren en tv kijken. De kamer is nog niet geheel af, maar in vergelijking met de afgelopen 18 maanden hebben we geen klagen!
 
         
 

   

13-05-2010
Een maand verder zijn we weer toe aan een bijzonder moment. Voor morgen hebben we een busje gehuurd om de spulletjes die nog in Overloon staan hiernaartoe te kunnen halen. Want ja, we kunnen nu naar beneden verhuizen! De woonkamer is er klaar voor.
                  De nu nog kale woonkamer.
 

   

14-04-2010
Het plafond is helemaal geschuurd en ziet er mooi strak uit. Voor de zekerheid, om scheuren te voorkomen, plakken we er ook nog glasvliesbehang tegenaan. Daar zag met name Riet erg tegenop, maar afgelopen zondag hebben we al drie banen gedaan en dat viel reuze mee omdat het behang bijna niets weegt.
Ondertussen heeft Marcel ook al een begin gemaakt met de badkamer. Kijk bij De verbouwing voor de foto's.
 
De laatste weken hebben we een frequente bezoeker of eigenlijk is het een bewoner. Van ons bos. Hij "kraait" 's morgens vroeg al onder ons slaapkamerraam en is eigenlijk de hele dag door wel te zien of te horen.
Af en toe heeft hij één of meerdere vrouwtjes bij zich.        
 

   

31-03-2010
Met de nieuwe verf zijn de wc en berging (op 1 kant van 1 deur na) nu klaar. En het plafond in de woonkamer is voor de helft glad geschuurd, wat toch een flink karwei blijkt te zijn.

                              
Eind april komt de parketvloer, dus dan willen we graag de kamer helemaal in de verf hebben.
Ook hebben we al weer flinke lentekriebels gekregen. De "tuin" in dus. Kijk daar voor verdere foto's.
 

   

14-03-2010
De afgelopen week stond in het teken van allerhande klusjes. Deuren afhangen, schuren, schilderen en nog meer van die klusjes die veel tijd kosten en die toch een keer gedaan moeten worden. En we zijn weer bij de Gamma geweest en hebben nu dus wel de goede kleur voor de wc en berging. Lees verder...
 

   

03-03-2010
We hebben een beetje pech gehad met het uitzoeken van de kleuren verf. De kleur die we voor de keukenmuren hadden bedacht bleek veel te grijs. De keuken werd er saai en donker van en dat is natuurlijk erg jammer. Gelukkig hadden we dit na één muur al door. Dus werd er nieuwe verf gehaald en nu is de hele keuken keurig geverfd in een rustige lichte kleur.
De kleur voor de berging en wc is het ook niet helemaal. Het etiket beloofde een andere kleur dan we nu als test op een kozijn gesmeerd hebben. Dus maar weer opnieuw naar de Gamma, we worden er al begroet als oude bekenden. Tja, als je er ook gemiddeld 1 x per week komt!
 

   

07-02-2010
Vandaag hebben we de stoomunit uitgeprobeerd met een lekker visje. Gaat prima en is erg lekker. Gisteren hebben we de nieuwe wokpan gedoopt en ook dat was zeer geslaagd. We gaan nog veel plezier beleven aan onze keuken!
Ondertussen hangen er ook lampen boven het aanrechtblad en de kastenwand en zijn we bezig met de keukentafel en -stoelen te verven. Dan nog een likje verf op de muren en de keuken is klaar.
 
          
 

   

24-01-2010
De keuken staat er! Er zijn nog wel wat kleine dingen die aangepast moeten worden, maar dat komt allemaal goed. Theo heeft Marcel drie dagen geholpen en vrijdagavond was het dus voor elkaar. En werd de keuken ingezegend met een Chinees etentje. Zaterdag hebben we voor het eerst gekookt en dat smaakte prima.

   


Zuslief was vrijdag ook van de partij om de keuken in te helpen ruimen.
 
 

   

 
20-01-2010
De afgelopen dagen hebben we echt uitgekeken naar vandaag. De dag waarop we zijn begonnen met de keuken te plaatsen. Nog twee dagen te gaan, maar we weten nu al: hij wordt keimooi. Kijk maar eens bij "de verbouwing".
Marcels eigen ontworpen en gemaakte fonteinkastje voor in de wc is ook bijna klaar (op 1 keer beitsen na).

  Let vooral op de originele toiletrolhouder ín het kastje!
 

   

12-01-2010
Het was een eind terug zoeken, maar het blijkt nu bijna twee jaar geleden (op 2 maanden na) dat we de keuken hebben uitgezocht. En vandaag is ie dan eindelijk gearriveerd. In twee vrachten, vanwege de vele dozen. De kamer staat er nu vol mee!
            Het uitpakken alleen al gaat wel een dag duren.
 

   

02-01-2010
Het nieuwe jaar is begonnen. We hopen in dit jaar weer een flink stuk verder te komen. Het lijkt nu wel haalbaar om deze zomer al naar beneden te kunnen verhuizen.
De kerstvakantie zit er weer op. We hebben samen flink doorgewerkt, maar er was natuurlijk ook plaats voor de feestelijkheden, zoals Marcels verjaardag. Deze werd voor het eerst beneden in de woonkamer gehouden!


 

   

21-12-2009
De kortste dag van het jaar. En het is flink winter. Dus moesten er weer foto's gemaakt worden.
          Dit gaat gewoon nooit vervelen.
 
Maar ondertussen moest er ook gewerkt worden. Zaterdag heeft Edwin een workshop "deur inhangen" gegeven. Marcel heeft goed opgelet en zegt nu de andere 8 deuren zelf te kunnen.
En Riet is bezig geweest met de naden tussen de gipsplaten dicht te plamuren. Ook hangen de eerste kooflijsten er al. En vanmorgen zijn de laatste spullen ingeslagen, zodat we deze twee weken vooruit kunnen.
 
De talrijke vogeltjes komen in onze tuin ook niets te kort.
 

   

15-12-2009
Zo vlak voor de kerstvakantie is Marcel het een en ander aan het voorbereiden aan het plafond in de kamer. Omdat hier flinke "lappen" gipsplaat tegenaan moeten, willen we dit volgende week samen gaan doen. En dan kunnen we ook voor het eerst met verf en kwast aan de gang! De plafonds in het toilet, de berging en keuken kunnen dan geverfd worden.
Afgelopen vrijdag hebben we de douche boven gesloopt. Die heeft toch dik een jaar dienst gedaan. Het ging prima, maar de douche beneden is toch net iets ruimer en waterdicht!
                                                                     
De kerstboom staat ook al, versierd en al,  in de kamer.
              
 
Op 11 januari komen ze de keuken bij ons afleveren; we kunnen haast niet wachten!
 

   

05-12-2009
Twee weken verder zijn de muren in de kamer waar de radiatoren aan moeten gestuukt. De radiatoren hangen er ook al aan en werken! Dus nu kunnen we ook onder langzaamaan gaan stoken om de stuuk te laten drogen en het vocht eruit te krijgen.Ook het water is aangesloten beneden, zodat we nu de wc daar ook kunnen gebruiken.
 

   

18-11-2009
De tegels liggen erin en zijn gevoegd. Peter Nellen is langsgeweest voor het inmeten van de keuken en deze is inmiddels besteld. Waarschijnlijk komt de keuken begin januari onze kant op.
In de kamer is het opeens een stuk lichter geworden, want het glas zit nu ook in de tuindeuren (ipv hardboard dat er professorisch tegenaan getimmerd was voor nood). lees verder....
 

   

05-11-2009
Het stuken van de keuken is klaar. Vandaag heeft Marcel een begin gemaakt met de tegels leggen. En is daar ook meteen al weer halverwege mee. Het schiet dus lekker op.
 

   

27-10-2009
Nu Marcel aan het stuken geslagen is, lijkt het beneden steeds meer een huis te worden. De groene muren in de keuken zijn nu bijna weg, ofwel achter een laag stuk verdwenen. En het zit er keurig strak op! Zelfs de vreselijk ongelijke oude draagmuur is gladjes weggewerkt.
lees verder....
Daarnaast zijn de vloertegels gelegd in de berging, wc en muurkast.

     
Er komt nog een strook tegels tussen de boven- en onderkastjes.
 

   

11-10-2009
Het heeft weer even geduurd, maar nu is er dan ook wel het een en ander te vertellen. Als eerste, het zal jullie ook al bekend zijn, de herfst is nu echt begonnen. We hebben al flink wat walnoten weer binnen te drogen gelegd (we hebben wel moeite de eekhoorn voor te blijven, want die is ook een voorraadje aan het aanleggen), de kastanjes en eikels vallen met bosjes en de ganzen zijn al weer een paar weekjes terug van weggeweest. Maar het mooiste nieuws qua omgeving is toch wel dat de maïs er gisteren afgehaald is! Wij zijn zo blij!
Daarnaast zijn vrijdag de tuindeuren en de voordeur erin gezet. Helaas was het glas hiervoor 's morgens vroeg in het magazijn gesneuveld, dus dat laat nog even op zich wachten. Maar we weten al wel dat het er allemaal heel mooi uit ziet. Kijk maar op de foto's.
 
     
 
Marcel is ondertussen gelukkig voor 97,5% "volledig" hersteld. Niet dat hij in de tussentijd niets heeft gedaan. Eén muur van de keuken is al gestuukt en bij een aantal ramen zijn de schuine stukken (nissen) ook al geplaatst.
 

   

26-09-2009
Ruim twee weken later is er helaas niet veel nieuws te melden. Marcel heeft een aantal lichamelijke ongemakken achter de rug (waaronder twee slijmbeursontstekingen) en was dus niet echt 100% productief. De berging is inmiddels wel helemaal gestuukt. De vloertegels hebben we ook al binnen, dus die kunnen deze week hopelijk gelegd worden.
 

   

10-09-2009
Alle kozijnen, op de tuindeuren na, zitten er nu in. Wij zijn er zeer tevreden mee. Maar elk voordeel heb zijn nadeel: nu moeten opeens ook de benedenramen gewassen worden!

Het zal jullie duidelijk zijn dat in de voordeur nog glas komt.
                                                                                                                   lees verder...

   

07-09-2009
En ja hoor, de eerste kozijnen zitten er in. En het kiekt mooi! Morgen volgen de andere.
 

   

04-09-2009
Helaas hadden we last van een misverstand met de "kozijnenboer". Daarom worden de kozijnen nu pas aanstaande maandag geplaatst.
 

   

30-08-2009
De afgelopen dagen werd er toch weer volop gesloopt. Morgen beginnen ze namelijk met de kozijnen beneden erin te zetten en dan is het wel handig als de oude er al uit zijn. Dat is nu dus het geval. Met als bijkomstigheid dat alle rolluiken nu dicht zijn (anti-inbraak) en het dus een heel donker hok is beneden. Maar dat is maar even. lees verder...
 

   

21-08-2009
Er zit nu een groot gat in de muur waar de tuindeuren moeten komen. Of eigenlijk is het al geen gat meer, want van binnenuit is dit weer degelijk gebarricadeerd, zodat we geen onuitgenodigde gasten krijgen.
 

   

08-08-2009
Het eerste weekje vakantie zit er al weer op. Tussen de koffiepauzes door zijn we samen, als vanouds, weer aan het slopen geweest. Al was het nu wat minder spectaculair. Er zat een laagje stuc op het plafond in de keuken dat er af moest. Toch zijn we hier wel twee dagen mee bezig geweest. En dat was ook weer als vanouds flink stof happen.
 

   

 
24-07-2009
En verder gaan we weer met het opbouwen. De werkkast is nou niet het eerste wat per se  af moet, zou je zeggen, maar hier komt eerst nooddouche nr. 2, dus is onze planning toch nog niet zo verkeerd. 
 
        
                                                           Goed gereedschap is het halve werk!
 

   

20-07-2009
        Als een vis in het water in de betonzee.    

Alweer een foto van Marcel en beton! Het wordt een beetje eentonig. Dat vindt hij zelf ook wel, want na weer een dag van 15 uur beton storten is hij het nu ook wel effen zat. Gelukkig was dit voorlopig ook het laatste vloertje (alleen de badkamer is over een tijdje nog een keer aan de beurt).
 

   

15-07-2009
In plaats van de keukenvloer was nu dan eerst de halvloer aan de beurt.
                                                                                     
 


 
   

En eind deze week kunnen we eindelijk de steiger afbreken, want dan is het dak aan de Maaskant ook helemaal klaar. Het gaat hier dus hartstikke goed. 
Helaas geldt dat ook voor de maïs. Deze is de laatste weken flink gegroeid, zodat we dus helaas weer een beetje ingesloten zijn en de Maas zelf al uit het zicht verdwenen is. Maar de bootjes zien we nog wel. Als we de ogen open kunnen houden, tenminste......
 
 
 

   

05-07-2009
Afgelopen vrijdag hadden we een kleine tegenslag: een wolkbreuk met twee uur lang hevige regen, hagel en onweer. Rondom het huis stond het helemaal blank en helaas kwam het water via de spouw ook in de keuken terecht. De vloer daar is dus weer nat en het duurt wel een paar weken voor die weer is opgedroogd. We zullen dus een kleine verandering in de planning moeten maken.
Gelukkig is de vloer van de berging wel droog gebleven. Deze ligt er nou mooi vlak in.
 

   

24-06-2009
Wat kan er in een week toch veel veranderen! Eerst zaterdag de kamervloer erin en sinds gisteren is de buitenmuur van de berging ook klaar! Oom Harry heeft er een kleine twee dagen werk aan gehad. En dit is het resultaat.
 
 

Gisteren zijn ook de kozijnen beneden ingemeten, zodat deze waarschijnlijk nog voor de bouwvak geplaatst kunnen worden. En vandaag hebben we ook onze parketvloer voor de kamer uitgekozen. Het gaat nu toch wel hard!
 

   

20-06-2009
Vanmorgen was Marcel al vroeg op, want om 7 uur (!!) stond Willy op de stoep. Met zijn tweeën hebben ze in één dag tijd de cementdekvloer in de kamer erin gekregen.
 
                                             Meten is weten.         
 

   

07-06-2009
De volgende barbecue was iets minder geslaagd. Halverwege het festijn begon het te regenen, dus heb we alles naar binnen gesjouwd en in de keuken verder gegeten. Was heel gezellig!
   
                                             

Gisteren was een zware dag voor Marcel. In 11 uur tijd had hij het beton gestort in de kamer. 
 
   Dus was het vandaag voor hem een welverdiende rustdag. 
        

   

25-05-2009
Na een aantal vrije dagen zijn we al weer een stuk verder. De tegels voor de keuken en berging zijn ondertussen uitgezocht en besteld! In de keuken krijgen we grijze getrommelde tegels, zal vast heel mooi worden.
De werkvloer in de keuken ligt er ook al in. Verder hebben we natuurlijk ook genoten van het zonnige weertje: in onze kale tuin hebben we toch al met veel plezier een keer gebarbecued, de vuurkorf aangestoken en lekker onder de parasol een boek gelezen.
 

   

16-05-2009
Marcel is de afgelopen weken bezig geweest met de berging en de keuken. Dat schiet al lekker op. Het wordt tijd dat we tegels gaan uitzoeken!
Daarnaast is de voortuin al weer iets mooier en voller en is het bos juist weer iets leger geworden.
                                  
Dankzij hulp van Gerrit zijn er weer wat omgevallen bomen minder in het bos en wat meer brandhout op de stapel.
 

   

28-04-2009
Met Riet een paar dagen weg kon Marcel zich helemaal op het werk storten. Met als resultaat een zelfgemaakte schutting én een zelf gelegd pad en terrasje in de voortuin (zie De tuin). 
 

 

   

19-04-2009
Deze week is Marcel bezig geweest met de sleuven in de muur van de berging maken voor de elektra. Ook is de bezinkingsput in de tuin nu dicht. 
Maar wat het meeste in het oog valt is dat de heg aan de voorkant is verdwenen. En er is een begin gemaakt met het planten van de eerste bloemetjes. 
  

   

11-04-2009
Net voor het paasweekend hebben we het dak op de berging gekregen. We hebben er maar meteen een zeil overheen gelegd, zodat de dakplaten droog blijven. 
 
                                                              
 
Voor de buitenmuur hebben we een zeer ervaren metselaar weten te ritselen (oom Harry) en ook het dakleer leggen wordt weer uitbesteed aan de dakdekker. Heeft Marcel dus weer tijd over voor allerlei andere karweitjes! Zo heeft hij bv vandaag de betonnen plaat op de schoorsteen gelegd en is dit nu dus ook al weer een afgesloten project. 
 

   

01-04-2009
Een week van heerlijk lenteweer, dus is het buiten heel aardig klussen. Aan het eind van de week zullen de muren van de berging er al voor een groot gedeelte staan. 
Het leek er even op dat we een mezenfamilie kregen in één van de vogelhuisjes, maar sinds de bedrijvigheid buiten is toegenomen hebben we de meesjes helaas niet meer gezien.
  

   

20-03-2009
Het was een beetje behelpen, een verjaardag vieren met de beperkte ruimte boven. Daarom hebben we wat moeten improviseren. Het bed werd zelfs één dag afgebroken om het bezoek in de slaapkamer te kunnen ontvangen!
                                                                    
 

   

13-03-2009
De afgelopen dagen heeft het heel wat geregend, dus was het niet echt klusweer voor buiten. 
Daarom ging Marcel vanmorgen (de eerste van twee beloofde droge dagen) meteen flink aan de slag met de fundering van de berging. Voor de fundering van de buitenmuren is nu het beton gestort en dit kan dus hopelijk mooi drogen.    
 

   

    
 

Gelukkig was Marcel zo slim om op tijd uit de greppel te klimmen! 

   

07-03-2009
Vandaag was een productief dagje. Vanmorgen vroeg al werd het puin uit de beide tuinen geruimd afgevoerd met een kraan. Dat gaat toch stukken sneller dan met de hand!
De volgende klus was het uitgraven van de fundering voor de berging. Ook daar doe je met de schop wel wat langer over. 
 

   

     
 
En voor de middag hadden we een paar sterke mannen opgetrommeld. Als je wilt weten wat die gedaan hebben, kijk dan bij De verbouwing.
 

   

01-03-2009
Zo op het eerste oog is er misschien de laatste 2 weken weinig gebeurd, maar dat is toch echt wel zo. De stalen balken die voor de zekerheid onder de badkamer komen zijn besteld. Er is veel denkwerk verricht (de stoom kwam Marcel soms uit de oren!) en een aantal "kleine" klusjes zijn ook weer geklaard. 


   

Een mooie klus voor een zondagmiddag: 
de betonnen plaat maken voor bovenop de schoorsteen.
 

   

14-02-2009
Deze week waren we druk met blokken lijmen. De 21 pallets die vorig jaar in onze voortuin werden neergezet zijn op dus het werd tijd om Theo te bellen om nieuwe te bestellen. Inmiddels zijn er weer nieuwe blokken geleverd waarvan ook alweer het nodige is verbruikt.
 

   

04-02-2009
En de verbouwing gaat weer verder! Onze aandacht gaat nu eerst naar de keuken en, als het wat mooier weer wordt buiten, wordt de berging tegelijkertijd meegenomen. Hiermee zijn we wel weer even zoet.
 

   

25-01-2009
Eindelijk, eindelijk heeft de KPN het voor elkaar gekregen ons aan te sluiten op internet. Ze krijgen van ons géén eervolle vermelding hier!
Waar we wel erg van hebben genoten is het prachtige weer van de afgelopen weken. Zoals de foto's laten zien.
 
                
 

   

08-01-2009
Weer zo'n twee weken later hebben we gelukkig al wel weer tv, maar het internet laat helaas nog even op zich wachten. 
We gaan ons nu storten op de zandvlakte beneden. We beginnen met de keuken en (als het buiten weer wat warmer wordt) de berging.
 

   

26-12-2008
Twee weken later. We zijn nog steeds van de buitenwereld afgesloten, zonder tv en internet. 
Maar dat is slechts een luxeprobleem, het valt in het niet bij het eindelijk op ons mooie plekje kunnen wonen. We kunnen hier ook prima zitten. Daarvan getuigen onderstaande foto's.
 
          
 De keuken.....                            slaapkamer....                           en woonkamer.
 
De dagen vlak voor en na de verhuizing waren heel drukke dagen. Op zaterdag hebben we de grootste spullen over verhuisd met een ruime verhuisbus.
 
                                        
                                                      En ter plekke moest de vloerbedekking nog gelegd worden.
 
De rest van deze maand doen we het wat rustiger aan om weer wat op adem te komen. Met al die feestdagen komt dat ook mooi uit.
  

   

02-12-2008
Sommigen hadden er een hard hoofd heen, maar het is toch gelukt! Zondagavond hebben we voor het eerst in ons nieuwe huis geslapen. Het is er nog een grote zooi, maar alles op zijn tijd.
Helaas kunnen we de site de eerste weken nu niet bijhouden, want we hebben nog geen  internetverbinding aan de Veerweg.
 

   

21-11-2008
Ons laatste weekend in Overloon. Er moet nog veel gebeuren de komende week, maar we hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat het (min of meer) goed komt. Als we maar gas, water en licht hebben volgende week, want de winter komt eraan.
We hebben al een flink gedeelte van de nooddouche en het toilet klaar, de telefoon doet het al en de leidingen liggen er ook bijna allemaal in.
 

 

   

11-11-2008
Gisteren zijn de kozijnen van de bovenverdieping geplaatst. Dat "kiekt keimoj" zoals Marcel zegt. En binnen scheelt het toch wel een paar graadjes, nu het niet meer tocht.
 

   

02-11-2008
Jippie! Eindelijk is de maïs eraf. En hebben we weer vrij zicht op de Maas. Alle begrip voor de boer, maar wij waren die maïs goed zat. Dus zagen wij de maïskneuzer met veel plezier aan het werk.
 

 

   

29-10-2008
De laatste dagen heeft het 's nachts al licht gevroren. De winter komt er dus aan. We klussen nu dus in ons huis met een dikke jas aan en met de bouwlamp aan voor wat warmte. 
 

   

21-10-2008
Nog een dikke maand en dan gaat de verhuizing plaatsvinden. Onze twee kamers boven, waar we deze winter zullen verblijven, krijgen steeds meer vorm. De wanden en de elektriciteitsdozen zijn geplaatst.
                                                     De slaapkamer met de muurkast
 
We kregen ook de rekening van het puin storten. In totaal hebben we nu ruim 51 ton (!) puin weggebracht naar de stort en dat is nog steeds niet alles. Al hebben we het grootste gedeelte nu wel gehad.
 

   

15-10-2008
Zwager Theo had begin deze week een paar daagjes vrij genomen om te helpen klussen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De vaste trap naar boven staat er nu en boven is het begin gemaakt met de scheidingswanden tussen beide slaapkamers en de overloop.
 

   

7-10-2008
Daarna werden het wat mindere dagen met veel regen en af en toe ook flink wat wind. Maar gelukkig zijn de pannen mooi blijven liggen. Met een beetje geluk is het dak morgen praktisch klaar. 
In de tuin merken we goed dat de herfst is begonnen. De tuin ligt vol met walnoten, onze eerste "oogst" van het land!
En binnen begint het ook steeds meer op het uiteindelijke huis te lijken, qua ruimtes dan.
 

   

28-09-08
Dit weekend was het heerlijk najaarsweer. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt, want in twee dagen tijd liggen alle pannen weer op het dak. Met behulp van een pannenlift (die het in het begin gruwelijk liet afweten) en de hulp van vrienden lagen ze vandaag aan het eind van de dag keurig in stapeltjes op het dak. Het verder goed leggen laten we aan de vakman over. 
 

 
Binnen is de laatste muur in de kamer ook gesloopt (zie De verbouwing).
 

   

07-09-2008
We hebben dit weekend weer even kunnen uitrusten, want we liggen goed op schema. De dakkapellen zitten er nu alle drie in, op de kozijnen na. En met de schoorsteen weer op hoogte kon de vlag dus uit! Komende week staat in het teken van de dakpannen er weer opleggen en het dak verder afwerken.
  
 

   

 
28-08-2008
En zo is het plaatje een paar dagen later. Nu nog "even" zorgen voor een (nood)aansluiting voor het toilet en gasfornuis, de douche en de verwarming en dan kunnen we hier boven wel overwinteren.

   

25-08-2008
Zo'n kleine twee weken later is het werk zo hard opgeschoten dat morgen de eerste dakplaten gelegd kunnen worden. En dan is ons "open huis" weer dicht. Daarom nog even snel een paar fotootjes geschoten.
 

 

   

13-08-2008
Vandaag is een begin gemaakt met het dak. 's Morgens om 8 uur was het al een drukte van belang op de Veerweg. Het spant staat nu stevig op het dak, dus kan het opbouwen nu echt beginnen!
 

   


06-08-08
De eerste regendag hebben we al gehad, maar gelukkig is alles wat niet nat mag worden goed ingepakt. 

   

03-08-08
Vrijdag en zaterdag waren drukke dagen, want toen hebben we met een aantal mensen de pannen van het dak gehaald. De weergoden waren ons zeer goed gezind, want het bleef droog, er was zon en een beetje wind. Vrijdag zijn we, boven verwachting, al een flink stuk opgeschoten. Tweederde van de pannen lag aan het eind van de dag beneden. 
 
      Het resultaat na één dag werken.

Zaterdag hebben we de rest eraf gehaald en was er zelfs nog genoeg tijd over om al het hout al te verwijderen.
    

   


 

Vier harde werkers aan het begin van dag twee drinken zichzelf moed in met koffie.

   

20-07-08
Je zal vakantie hebben met dit weer! Wat dat betreft zijn wij nog het minst te beklagen, want onze vakantie staat geheel in het teken van de bouw. En binnen in huis valt er nog zat te doen. Het zou wel leuk zijn, als de regen op is tegen de tijd dat wij het dak eraf halen! 
Daar zijn we nu bijna klaar voor. Simpel gezegd moet er nog één muur omhoog gelijmd worden.
 

De balken zijn nu ook allemaal voorzien van een laagje tegen houtworm en boktor.
 

   

05-07-08
Jippie! Goed nieuws. Rijkswaterstaat is ook zo aardig geweest onze plannen voor de berging, nieuwe schuur en tuin goed te keuren. Vandaag lag de vergunning in de bus.
 

   

03-07-08
Het gaat richting vakantieperiode en de bouwvak staat bijna voor de deur en dan zijn de meeste leveranciers van bouwmaterialen een week of drie dicht. Kortom, dat wordt materiaal bestellen dus. De afgelopen dagen zijn er dus verschillende vrachtwagens gelost. Het hout voor het dak ligt al binnen en de dakplaten liggen voor de deur. Het is nu nog wachten op het spant maar ons is verzekerd dat dat ook gaat lukken voor de bouwvak. 
 

   

26-06-08
De bestelling voor het stalen spant en de kolom is nu ook geplaatst. En morgen wordt het hout voor het dak aan de Veerweg afgeleverd. Dan kan Riet zich ook weer nuttig maken met een kwast om al het hout te impregneren.
Aan de overkant van de weg staat de maïs gelukkig nog niet zo hoog dat het ons het uitzicht op de Maas ontneemt. Het gras op de dijk zelf is wel flink gegroeid, maar daar heeft Rijkswaterstaat een oplossing voor.
  

   


  

Een flinke groep schapen doet zich (nu nog bijna onzichtbaar) te goed aan al het lekkers.
 

   
        
 

En een paar dagen later is dit het resultaat.

   

21-06-08
Oeps! Al bijna een maand lang niets meer geschreven. Je zou haast gaan denken dat we het bijltje er bij neer gegooid hebben. Maar niets is minder waar. Want we zijn al weer een flink stuk opgeschoten. Alleen was de afgelopen maand erg druk met verjaardagen en feestjes en natuurlijk het EK voetbal, waar ondergetekende naar moest kijken 's avonds. 
Als het een beetje meezit, kunnen we zo ongeveer na de bouwvak beginnen met het nieuwe dak erop te leggen. Daar kijken we erg naar uit, want dan kunnen we pas goed zien wat voor ruimte we boven krijgen. 
 

   

Riet bespreekt haar plannen voor de voortuin met het bezoek.
 

   

26-05-08
Na veel bellen en offertes aanvragen hebben we nu toch eindelijk mensen gevonden om ons te helpen met het nieuwe dak. Nou ja helpen, zij gaan het bouwen en Marcel gaat een handje mee helpen om de prijs enigszins acceptabel te houden. Wanneer dit gaat gebeuren hangt nog af van hoe hard we binnen opschieten met de binnenmuren lijmen waar het dak op moet gaan rusten.
  

   

16-05-08
We hebben nu een week achter de rug waarin eerst Riet en daarna Marcel flink verkouden en met koorts op bed hebben gelegen. Ondanks of misschien wel dankzij het mooie weer.
Maar met het prachtige pinksterweekend er net tussen in hebben we toch nog veel kunnen doen. 
Je zou een dagtaak kunnen hebben aan alleen al het aantal fietsers tellen wat er met zulk mooi weer langs ons huis fietst!
Ook hebben we veel aanloop gehad van familie en vrienden die deze vrije dagen gebruikten om eens bij ons te kijken waar we nou helemaal mee bezig zijn en of we wel een beetje doorwerken.
 

   

01-05-08
We zijn nu echt begonnen met opbouwen. De eerste binnenmuur is inmiddels gezet.
  
   
Willy kwam als metselspecialist helpen met het begin maken.

Onze eet- en drinkplek c.q. kantine is verschoven naar de nieuwe hal, omdat ook de oude berging er nu aan moet geloven.
Daarnaast blijft er toch nog steeds wat sloopwerk te doen. De container staat inmiddels weer op zijn plek en is al gelijk weer meer dan half vol.
  

   

15-04-08
En twee weken later is er weer goed nieuws. Vandaag lag de vergunning van de gemeente in de bus. Er volgt nu nog een periode van zes weken waarin bezwaar kan worden gemaakt. Dus met een beetje mazzel kunnen we zo eind mei, begin juni ook aan de buitenkant aan de slag en kan het dak er dus af!
Binnen wordt er deze week nog één fundering gemaakt en dan kan Marcel al beginnen met de binnenmuren metselen en de isolatie aanbrengen. So far, so good!
  

   


 

   

30-03-2008
Het grote nieuws van deze week is dat we eindelijk onze keuken hebben gevonden! Gisteren hebben we getekend en we zijn er beiden superblij mee. Een blauwe, landelijke of "boerenkeuken". Het zoeken heeft toch al met al dik een half jaar geduurd en dus veel "vrije uurtjes" gekost. Maar nu kunnen we dit project ook afvinken. En kunnen we verder met beton draaien.
 


 

   

16-03-08
Het is niet echt gezellig weer geweest de laatste week, dus Marcel moest zich noodgedwongen binnenshuis zien te vermaken. En dat is heel aardig gelukt! Zo is de kelder al voor driekwart volgestort met zand. 
 
                             

Gisteren was het wel heel lekker weer en daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Door de stormen van de afgelopen weken waren flink wat dennebomen in het bos omgewaaid. We hebben er nu zo'n 7 kort gezaagd. En hebben er dus weer een stapel hout bij!
 

 
  

   

28-02-'08
In de tussenliggende twee weken hebben we in ieder geval weer één zorg minder. We hebben onze kozijnen gevonden en dus ook al besteld. Het worden kunststof kozijnen, maar met een houtnerf aan de buitenkant, zodat het toch heel mooi staat. En ze zullen ons heel wat werk besparen in de komende jaren!
Onze droomkeuken is nog wat lastiger, maar hier zijn we heel druk mee bezig.
 

   

15-02-'08
Het is zover, de tekening is klaar en ook de constructeur en het adviesbureau hebben hun werk gedaan. Ook alle formulieren zijn ingevuld en de aanvraag voor de bouwvergunning kan dus naar de gemeente. Woensdag 13-02 zijn we gewapend met een stapel tekeningen en ander papierwerk naar de gemeente gegaan om de aanvraag in te dienen. De ontvangstbevestiging is inmiddels binnen en de gemeente kan nu alles gaan beoordelen. Nu is het afwachten dus... 
Intussen zijn we al druk met het aanvragen van offertes voor het dak en de kozijnen maar ook voor de elektra en verwarming en dergelijke moeten we het een en ander regelen. Kortom we hebben de nodige bedrijven aan het tekenen en rekenen gezet. 
En wat doen wij intussen... het huis verder strippen waar mogelijk, zodat we aan de slag kunnen als de vergunning binnen is. Maar dat duurt nog even.
 

   

04-02-'08
Terwijl heel Brabant en Limburg carnaval viert, zijn wij de afgelopen dagen weer hard aan het werk geweest. Vrijdag hebben we tegels bekeken voor de badkamer. En zaterdag hebben we ons getrakteerd op nog maar weer eens een rondje keukenshowrooms. Zondag hebben we de rest van de tuin aan de noordkant kaal gemaakt. We hadden veel bekijks van een nieuwsgierig roodborstje dat vlakbij waarschijnlijk op lekkere wormpjes zat te wachten. 
En vandaag zat er een hermelijntje in de tuin! Hij was met zijn witte wintervacht heel goed te zien en liep vlak langs het keukenraam met een muis in zijn bek.  Prachtig gezicht! Neem dan daarbij de fazanten en de honderden ganzen die regelmatig met veel lawaai opeens opstijgen vanaf het land of de Maas en over je hoofd heen vliegen en dan weten we weer heel zeker dat dit ons ideale plekje is.
 

   

28-01-'08
Na zo'n twee maanden slopen is het huis nu van binnen al bijna kaal en de volle container puin is afgevoerd. Het wachten is nu eigenlijk op de offertes voor het dak. Wanneer het dak er precies af kan, is dus ook nog niet duidelijk, maar dat we een hele hoop zelf kunnen doen al wel! Ondertussen hoeven we echt niet stil te zitten, want om het huis heen is ook nog veel te doen. De kleine tuin aan de noordgevel is al flink kaal gemaakt om ruimte te creëren voor het bouwmateriaal. De beuk en de krulhazelaar blijven staan, maar voor de rest weten we nog niet precies wat er voor in de plaats komt. Zo veel tuin en zo veel mogelijkheden! 
 

   

11-01-'08
Woensdag 9 januari zijn we naar Rijkswaterstaat in Roermond geweest. We wisten al wel wat ongeveer mogelijk was, maar voor de details en het doorspreken van de vergunnings-
aanvraag moesten we een afspraak maken. RWS doet niet moeilijk: de aanbouw van de berging wordt goedgekeurd, de garage mag verplaatst worden en het aanleggen van de tuin moet ook geen problemen geven. Dat is dus mooi.
 

   

30-12-'07
De 29e vierden we Marcels verjaardag, want ook dat gaat gewoon door natuurlijk. John, Marian, Edwin en Wies hadden een leuke verrassing voor ons. Ze hadden van allerlei verschillende "praktische" cadeautjes ingepakt, die van pas konden komen bij de verbouwing. Poetsdoekjes (?!?), bierviltjes, schroeven en nog veel meer. Ook een puzzel en een boek voor Riet, voor het geval het haar teveel zou worden. Blijkbaar hebben ze meer vertrouwen in Marcel! Ook kregen we een mooie oude zeis, die we vast ergens neer gaan hangen.
 

 

   

Kerst '07
Met kerst en oud/nieuw kregen we veel kaartjes met de beste wensen en veel succes met de bouw, dat moet dus haast ook wel goed gaan. We hebben een flink klusjaar voor de boeg.
 

   

December '07
We zijn nu al bijna vier weken aan de gang in ons huisje. Het is heerlijk om nu eindelijk te kunnen beginnen met klussen.
Dat wij hier gaan wonen is niet geheel onopgemerkt gebleven. Al voor de definitieve handtekening was gezet, kwamen er twee leden van de Blitterswijckse gilde in vol ornaat
voor een donatie langs. En begin december werd er aan de deur gebeld (overigens eerst met weinig succes, want de voordeur kan namelijk niet open).  De voorzitter van de dorpsraad kwam informeren of wij officieel de nieuwste inwoners van het dorp wilden zijn en met onze naam in  de krant wilden. Dat is natuurlijk een geweldige eer die wij niet konden weigeren.
 
In Dagblad De Limburger werd een klein artikel gewijd aan de nieuwe dorpsgids van Blitterswijck. Deze zou worden overhandigd aan de laatste nieuwkomers, wij dus.

De regiokrant Peel en Maas pakte groter uit. Op een doordeweekse vrijdag kwam een delegatie mét fotograaf naar Veerweg 6. Een bloemetje en de nieuwe dorpsgids werden aan Marcel overhandigd, die daar wel breed voor wilde grijnzen.